CHC Roig – VCH Blanc

Partit: València CH Blanc (Veterans) Vs Carpesa Roig (Veterans)

Categoria: 1era Divisió Masculina “Levante-Aragón”

Data: 1 de març 2014

Lloc: Camp de Tarongers

Espectadors: 15

 

Els nostres veterans ho intenten, però jugant amb 9… poc més se pot fer.

 

Dissabte a les 19h, es va disputar el partit entre veterans de l’equip del València Club de Hockey i el nostre Club d’Hoquei Carpesa.

 

S’iniciava l’encontre amb sensibles baixes per part dels del l’Horta Nord, donat que presentava una al.lineació amb un jugador menys i sense reserves. El plantejament per començar el partit va ser el d’un 4-4-1 intentant aprofitar les recuperacions de pilota per eixir al contraatac. Per la seua banda el València CH inscrivia en l’acta del partit fins a 16 jugadors, que els oferia una gran avantatge per a poder donar aire als seus jugadors.

 

El duet arbitral també tenia baixes importants, donat que el partit s’inicià amb un sol jutge de camp. Fins al minut 16 de la primera, no es completava la parella.

 

Els inicis del partit van ser equilibrats. El València dominava la possessió de la pilota i l’equip Roig aguantava arreplegat en el seu camp amb una tàctica ben disciplinada. Cada cinc minuts, l’equip Blanc anava renovant les seves peces amb continus canvis i els donava frescura, condició que seria determinat en l’esdevenir del partit.

 

La confiança d’aguantar el resultat amb un jugador menys, va fer que la mitja del Carpesa avancés línies a l’atacar per poder tenir més opcions de gol. Situant a més jugadors davant de la pilota, les opcions eren majors. Per contra, les línies entre la mitja i la defensa s’anaven ampliant. Qualsevol pèrdua de pilota de la mitja, generava un contraatac letal, i va ser aixina com van aplegar els tres gols del València a la primera part. Tres jugades calcades: pèrdua de pilota per part de la mitja del Carpesa en atac en camp contrari, i contraatac del València amb un 4 contra 3. L’efectivitat dels jugadors del València i la bona conducció del contraatac van minar la moral dels nostres veterans. Acabava la primera part amb un contundent 3 a 0 i amb els nostres, sense forces pel gran esforç realitzat.

 

Segon acte: Un jugador del Carpesa s’ha de retirar per temes laborals i fa que l’equip presenti 2 jugadors menys que el CH València per afrontar els segons 35 minuts. Els nostres veterans han adaptat un 3-3-2 amb un mig més defensiu, per poder afrontar la segona part amb la intenció de marcar algun gol i millorar la imatge de la primera part. S’inicia el joc i el temps sembla que no avanci. Les cames estan cansades i es perden pilotes clares que s’entreguen al contrari. Al minut 3 de la represa una badada defensiva a quart de camp propi, destrossa la moral ja minada de l’equip Roig. Queda més de mitja hora i es comença a palpar la possibilitat d’un resultat d’escàndol. Al cap de 5 minuts, ens trobem amb un penal còrner en contra. Es defensa ordenadament però es repeteix la pena per dues vegades. A la tercera l’equip del València marca el 5 a 0.

 

Es té la sensació, des de fora el camp, que l’equip tirarà la tovallola. Però l’orgull dels nostres jugadors s’imposa i es manté la disciplina tàctica acordada a la mitja part. Les línies s’ajunten, es defensa el centre del camp i es busquen possessions llargues i amb passades sense risc. S’inicia una nova fase del joc on s’intenta millorar la imatge i poder demostrar la valúa dels nostres jugadors.

 

En un contraatac ràpid per la banda dreta, amb dues passades ràpides, el porter del València ix de l’àrea per tallar el contraatac, quan el davanter dret el finta i passa la pilota a la punta de l’àrea, per a rematada a plaer d’un dels nostres jugadors per inaugurar el marcador per part dels nostres veterans.

 

El gol dóna un poc d’ales als 9 guerrers que estan cansats però amb millor ànim per afrontar l’últim quart d’hora de partit. El temps passa lent però s’ha pogut canviar la dinàmica del partit. El València, com a la primera part, continua renovant els seus jugadors, però la sòlida defensa del l’equip Roig no deixa que el contrari arribi amb perill a les darreries del partit. La condició física dels nostres, pel gran esforç realitzat, comença a devallar, i és que la parella arbitral ha de parar el joc en dues ocasions per a atendre problemes musculars de l’equip Roig.

 

S’arriba al minut 70 amb el resultat de 5 a 1. L’equip Roig ha aguantat la tempesta a temps. El fet de jugar sense reserves i amb menys jugadors, fa que sigui una missió qüasi impossible aconseguir una primera victòria. Pròxim partit el dia 15 de març contra el Club Atlético San Vicente, amb els nostres de visitant.

 

 

Des de la web del club, vos animem a apuntar-vos a l’expedició del nostre equip.

 

Crònica realitzada per Albert Figa.

 

 

 

 

 

 

 

Jorge Andrés Palau

Director de Comunicació i Marketing